Leider Koranscholen roept studenten op tot overgave

ISLAMABAD - De gearresteerde leider van de omsingelde Rode Moskee in de Pakistaanse hoofdstad Islamabad heeft de Koranstudenten opgeroepen zich over te geven. Maulana Abdul Aziz zei donderdag op de Pakistaanse televisie: 'Het verzet van de studenten zal tot verliezen lijden en niets anders'.
Op de derde dag van de gevechten tussen veiligheidstroepen en Koranstudenten in de Rode Moskee houden nog rond de 250 studenten en 600 studentinnen in de beide madrassa's in het stadscentrum stand. Ze zijn met 13 of 14 automatische geweren gewapend.

De ordestrijdkrachten in de Pakistaanse hoofdstad Islamabad hebben de druk op de Koranscholen in de Rode Moskee opnieuw verhoogd. Gepantserde troepentransporten naderden donderdagmorgen het complex, maar drongen het terrein van de Koranscholen evenwel niet binnen, zei een veiligheidsambtenaar die anoniem wilde blijven.

Tegelijkertijd werden de Koranstudenten met traangasgranaten beschoten. Een van de deuren van de Rode Moskee werd opgeblazen. De vice-leider van de Koranscholen en broer van Aziz, Abdul Rashid Ghazi, ging niet in op een door de regering geëiste onvoorwaardelijke capitulatie.

Meer dan 1.200 studenten hebben zich tot nog toe overgegeven. Aziz werd woensdag gearresteerd, toen hij in een boerka verkleed probeerde te vluchten uit de omsingelde Koranscholen.

Donderdag zei hij dat hij het gebedshuis had verlaten 'om het leven van de anderen in de Lal Masjid (Rode Moskee) te redden'.
Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees