Ook Alejandro Valverde tekent UCI-charter

Twee dagen voor de start van de Ronde van Frankrijk heeft ook medefavoriet Alejandro Valverde het antidopingcharter van de Internationale Wielerunie (UCI) ondertekend. De Spanjaard wordt ervan verdacht klant geweest te zijn van de Spaanse 'bloeddopingarts' Eufemiano Fuentes. Ook zijn collega's van Caisse d'Epargne ondertekenden het document, waarmee het team voldoet aan de voorwaarde van ASO, de organisator van de Tour de France, om zaterdag te mogen starten in Londen.
Valverde verklaarde in de Spaanse sportkrant Marca dat hij er nooit aan gedacht heeft om niet in de Tour de France te starten, ondanks de dopingbeschuldigingen tegen hem. "Er is geen reden waarom ik niet zou rijden. Waarschijnlijk zou een Tourzege contraproductief werken, maar dat kan me niet schelen. Ik zal strijden voor het beste resultaat mogelijk. Niemand moet eraan twijfelen: als ik de kans krijg om de Tour te winnen, dan zal ik dat doen", ging hij in op de dopingbeschuldigingen.

Ook het merendeel van de Rabobankrenners, die protesteerden tegen het charter, hebben het rechtelijk niet-bindende document ondertekend. De Deen Michael Rasmussen, die in 2005 en 2006 het bergklassement in de Tour de France won, heeft echter nog niet getekend.

Van het Deense CSC en het Belgische QuickStep-Innergetic had donderdagvoormiddag nog niemand het charter ondertekend.
Corrigeer

DE DIGITALE WIELERGIDS

Klik hier

nb-logo


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.