Aantal achtergelaten honden en katten onaanvaardbaar hoog

Aantal achtergelaten honden en  katten onaanvaardbaar hoog
De grote vakantie is begonnen en dat is traditioneel geen vrolijke periode voor de huisdieren. Nog steeds laten zeer veel baasjes hun huisdier in de steek om zo zonder zorgen met vakantie te kunnen vertrekken.
Uit cijfers van de dienst Dierenwelzijn van de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid blijkt dat het afgelopen jaar in de asielen van ons land ongeveer 70.000 honden en katten zijn opgevangen.

In 2006 vonden 73.464 honden en katten onderdak in een asiel. Ditbetekent een lichte daling in het aantal opgevangen dieren invergelijking met 2005. Maar de cijfers blijven ontzettend hoog en de opvangcentra kunnen de grote instroom aan dieren nauwelijksverwerken.

Dat had als resultaat dat in 2006 waren de asielen nog genoodzaakt om 20.998 honden en katten die geen nieuwe eigenaar vonden te laten inslapen.

De Dierenwelzijnsinspectie zal net zoals vorige zomer eencontroleactie houden voor de identificatie van honden. Via deverplichte chip of tatoeage van een hond kan zijn eigenaar opgespoord worden. Het dumpen van dieren langs de weg wordt hierdoor veel moeilijker.

Om de kattenpopulatie in te dijken, worden eigenaars van katten aangespoord om hun huisdier te laten steriliseren. Er komen folders in de wachtzalen van veeartsen, in opvangcentra voor dieren en bij de gemeenten.
Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees