Maffiabaas krijgt airco in cel

MILAAN - Het is maffiabaas Salvatore 'Toto' Riina veel te warm in zijn Milanese cel. Daarom wordt er nu airconditioning geïnstalleerd in zijn cel. Volgens de Italiaanse krant La Repubblica ligt zijn gezondheidstoestand aan de basis van de de beslissing om voor verkoeling te zorgen. Riina, die al veertien jaar in de gevangenis zit, zou ademhalingsproblemen hebben.
Riina lijdt aan chronische gastritis, een langdurige ontsteking van het maagslijmvlies, en heeft in het verleden al twee hartinfarcten gehad.

De 'capo di tutti capi' van de Siciliaanse maffia Cosa Nostra raakte over heel de wereld bekend na de moorden in 1992 op antimaffiarechters Paolo Borsellino en Giovanni Falcone. In totaal wordt Riina verantwoordelijk gehouden voor meer dan 1.000 moorden. Het gerecht veroordeelde hem daarvoor al twintigmaal tot een levenslange celstraf.

In zijn cel in Milaan is het momenteel 30 graden. De advocaat van de beroemde en beruchte maffiabaas heeft een spoedige vrijlating gevraagd van Riina wegens zijn gezondheidstoestand. In oktober zal het gerecht beslissen of de gangster de gevangenis vroegtijdig mag verlaten.
Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees