Renners eisen antidopingcharter voor teamleiders en dokters

De Internationale Rennersvereniging (CPA) heeft donderdag in een communiqué gevraagd aan de Internationale Wielerunie (UCI) dat die, "met het oog op gelijkheid en transparantie", een antidopingcharter opstelt voor de "managers, teamleiders, dokters, omkadering van de teams en de organisatoren", gelijkaardig aan het charter dat aan de renners werd voorgelegd.
"De profrenners eisen van de UCI, met de grootste aandrang, dat een verbintenis wordt opgesteld, even streng als diegene zij hebben moeten ondertekenen, en dat die wordt voorgelegd ter ondertekening aan de managers, teamleiders, dokters, omkadering van de teams en de organisatoren", aldus het bericht.

"Het is niet te begrijpen en bovendien onaanvaardbaar dat de regels, voor het uitoefenen van een propere wielersport, enkel worden toegepast voor de renners", gaat de CPA verder, aangevend dat "deze verbintenis zo snel mogelijk in voege moet treden".

Het antidopingcharter voor de renners werd al door bijna het hele Tourpeloton ondertekend, ondanks de kritiek die velen erop hebben. Met de ondertekening van het document beloven de renners een DNA-staal af te staan indien nodig, en dat ze een jaarsalaris zullen betalen bij overtreding van de dopingregels.
Corrigeer

DE DIGITALE WIELERGIDS

Klik hier

nb-logo


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.