Nadal vecht terug van twee sets achterstand

Nadal vecht terug van twee sets achterstand
Marathonman Rafael Nadal staat in de kwartfinales. Hij versloeg de Rus Mikhail Youzhny in vijf sets: 4-6, 3-6, 6-1, 6-2 en 6-2. Ook Marcos Baghdatis (ATP 16) zit bij de laatste acht op Wimbledon. De Cyprioot had maar drie sets nodig tegen het nummer vier van de wereld, de Rus Nikolay Davydenko. Het werd 7-6(5), 7-6(5) en 6-3.
Het was al de vijfde dag op rij dat Nadal aan de slag moest op het Londense gras. Maar vandaag werd hij bespaard van de regen en kon hij zijn vierderondewedstrijd in één ruk afwerken.

Maar het tweede reekshoofd was er niet snel vanaf: Youzhny kwam gemakkelijk twee sets voor en een verrassing leek in de maak. Maar de Rus ondervond hinder van de rug en moest verozcht worden in de derde set. Nadal drukte door en ging op en over zijn tegenstander.

In de volgende ronde ontmoet Nadal de Tsjech Tomas Berdych, die eerder op de dag veteraan Jonas Björkman huiswaarts stuurde.

Baghdatis voorbij Davydenkeo

Marcos Baghdatis is goed op weg om minstens even ver te geraken als vorig jaar. Toen werd de Cyprioot uitgeschakeld in de halve finale, door Rafael Nadal. Baghdatis moest in zijn vierderondepartij tegen zesde reekshoofd Nikolay Davydenko geen set prijsgeven. Hij won de eerste twee moeizaam in een tiebreak, maar dat volstond om zijn Russische tegenstander te kraken. In de derde haalde Baghdatis het gemakkelijk met 6-3.

De volgende tegenstander van Baghdatis is ofwel de Australiër Lleyton Hewitt (ATP 19), ofwel de Serviër Novak Djokovic (ATP 5).

Uitslagen mannen enkel:

Vierde ronde:
Marcos Baghdatis (Cyp, 10) - Nikolay Davydenko (Rus, 6) 7-6(5) 7-6(5) 6-3
Thomas Berdych (Tsj, 7) - Jonas Björkman (Zwe, 19) 6-4, 6-0, 6-7(6) 6-0
Rafael Nadal (Spa, 2) - Mikhail Youzhny (Rus, 14) 4-6 3-6 6-1 6-2 6-2
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.