ACV kondigt harde acties aan in Antwerpse ziekenhuizen

ANTWERPEN - De vakbond ACV is niet te speken over de beslissing van het Antwerpse OCMW om zijn sociale diensten af te stoten naar ZNA, het ZiekenhuisNetwerk Antwerpen. Die ingreep heeft namelijk verregaande gevolgen voor het personeel dat nu nog het OCMW als juridische werkgever heeft.
Het ACV heeft dan ook een aantal eisen klaar voor het volgende OCMW-overleg op 19 juli. Gaat het OCMW toch verder met het uitvoeren van de beslissing, worden harde acties niet uitgesloten.

De beslissing van de OCMW-raad dateert van eind juni. De weerslag op het personeel is volgens de vakbond niet gering. 'De vastbenoemden zullen van statuut moeten veranderen willen ze binnen ZNA hun huidige job behouden, de contractuelen zullen verplicht worden de arbeidsvoorwaarden van ZNA over te nemen', klinkt het bij het ACV.

De vakbond is dan ook niet te spreken over deze beslissing van de OCMW-raad, te meer omdat ze werd genomen zonder overleg met de sociale partners. De hele operatie moet afgerond zijn tegen 1 september, maar het ACV eist dat deze datum wordt opgeschoven naar 1 januari 2008.

Daarnaast eist de bond ook dat de vastbenoemden gedetacheerd worden van het OCMW naar het ZNA. Op die manier kunnen ze hun statuut, en de daarbij horende pensioenrechten, behouden.

Beide eisen zullen worden voorgelegd op het volgende OCMW-overleg dat voorzien is op 19 juli. Indien blijkt dat OCMW en ZNA tegen die tijd toch hun beslissing uitvoeren, kondigt ACV 'scherpe en harde' acties aan in de Antwerpse ziekenhuizen.
Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees