Utopolis brengt eerste 3D-filmvoorstelling in België

MECHELEN - In oktober pakt de bioscoopketen Utopolis uit met de naar eigen zeggen eerste 3D-filmvertoning in België. Bij die Disney-productie 'Meet the Robinsons' zal het bovendien niet blijven. De volgende geplande 3D-release is de film 'Beowulf' van regisseur Robert Zemeckis. Ook Titanic-regisseur James Camerons 'Avatar', verwacht in 2008, zal met een driedimensionale bril te bekijken zijn.
Met de Belgische primeur wil Utopolis verder inzetten op technlogie en vernieuwing. De bioscoopketen is de Belgische tak van Utopia, een Luxemburgse groep die actief is in België, Frankrijk, Luxemburg en Nederland. Met Belgische vestigingen in Aarschot, Lommel, Mechelen en Turnhout is de bioscoopketen de derde grootste van Vlaanderen.

Met de driedimensionale voorstellingen wil Utopolis scoren. '3D is de grootste technologische vooruitgang sinds de komst van kleur', klink het. Na de start in de Verenigde Staten begin dit jaar, komen er steeds meer producten voor 3D-projectie op de markt.

Ook grote namen als Peter Jackson en Spielberg exploreren de mogelijkheden, onder meer voor de geplande prent rond de Belgisch stripfiguur Kuifje. Dreamworks kondigde onlangs al aan zijn animatiefilms in 3D-versie beschikbaar te maken.

Voor de 3D-films moet de kijker een bril dragen, waardoor via het linker- en rechteroog verschillende beelden worden waargenomen, wat de illusie van diepte creëert. Een digitale projector toont 144 beelden per seconde, die via een scherm van vloeibaar kristal gesplitst worden. De technologie die Utopolis gebruikt voor 3D-projecties is die van Nu Vision.
Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees