Flahaut looft werk Belgische justitie

De minister van Defensie, André Flahaut, wenst donderdag na de veroordeling van de Rwandese ex-majoor Bernard Ntuyahaga het werk van de Belgische justitie te loven. Na 21 juli reist de minister met de familieleden van de vermoorde Belgische blauwhelmen naar Kigali voor een plechtigheid, zo kondigt hij aan in een communiqué.
Op beslissing van de minister had het Departement zich burgerlijke partij gesteld om de families van de vermoorde Belgische blauwhelmen bij de zaak te betrekken en hen toe te laten inzage in het gerechtelijke dossier te verkrijgen.

Minister Flahaut hoopt dat de familieleden door de veroordeling 'hun gemoedsrust kunnen terugvinden en dat hun rouwproces nu echt kan beginnen'. 'De uitkomst van dit proces zal voor hen een balsem zijn op de open wonde die ontstond na de dramatische gebeurtenissen in Kigali in 1994', zo luidt het.

Kort na de 21-juliviering zal de minister van Defensie met de familieleden naar Rwanda reizen voor een plechtigheid aan het gedenkteken dat in Kamp Kigali werd opgericht.
Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees