Gent verwacht 250.000 bezoekers voor Tour de France

Gent verwacht 250.000 bezoekers voor Tour de France
GENT - Tussen de 200.000 en 250.000 bezoekers zullen op 9 juli naar Gent afzakken als de tweede rit van de Tour de France aankomt. Dat is alvast de inschatting van de Gentse burgemeester Daniël Termont (SP.A).
Andermaal roept hij iedereen op met de fiets of het openbaar vervoer te komen en niet met de auto. Wie dat toch doet, kan maar beter parkeren op één van de P&R-parkings.

Intussen is de aftelklok die langs de Gentse ring de dagen wegtikt stilgevallen. De middenberm moet verhard worden om er onder meer een podium en een hulppost op te zetten en dus moest de stekker van de klok worden uitgetrokken.

Toch is er weinig kans dat de rit ongemerkt voorbij zal gaan. Komend weekend al zijn er tal van activiteiten in het kader van het wielergebeuren. De dag zelf komen naast prins Filip, ook veel politici en oud-renners naar Gent. Onder hen Guy Verhofstadt, Kris Peeters en Yves Leterme, Eddy Merckx, Johan Museeuw en Patrick Sercu.

De winnaars van de voorbije Touraankomsten in Gent, zowat 50 jaar geleden, geven ook present. Bim Diederich won hem in 1951 en André Darrigade in 1958.
Corrigeer

DE DIGITALE WIELERGIDS

Klik hier

nb-logo


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.