LDD mikt op tien procent bij Vlaamse verkiezingen

AARSCHOT- 'De verkiezingen voor het Vlaams parlement moeten onze doorbraak betekenen. We leggen de lat op 10 procent en een verdubbeling van het aantal zetels. We hebben het echte liberale gedachtegoed en zullen de grootste worden.'
Dat heeft Jean-Marie Dedecker donderdagavond in Gelrode (Aarschot) gezegd bij de bekendmaking van de alliantie tussen Lijst Dedecker (LDD) en de lokale Partij voor Vrijheid en Democratie (PVD).

De PVD werd enkele jaren geleden gevormd door enkele Aarschotse ex-VLD’ers. Eerst sloot de partij aan bij het Liberaal Appel van Ward Beysen, maar bij de jongste gemeenteraadsverkiezingen werd onder eigen vlag opgekomen. Dat leverde in Aarschot één gemeenteraadslid op en een verkozene in het OCMW. Op lokaal vlak vormt de PVD voortaan kartel met Lijst Dedecker. Op bovenlokaal niveau gaat ze op in Lijst Dedecker.

Tijdens de persontmoeting donderdagavond maakte Fred De Keyser, voorzitter van de Open VLD-afdeling Aarschot-Gelrode-Langdorp en bestuurslid van het provinciale Open VLD-bestuur Vlaams-Brabant, zijn overstap bekend naar Lijst Dedecker. Hij keert Open VLD de rug toe omwille van het gebrek aan inspraak bij deze partij. Bij Lijst Dedecker wordt hij meteen voorzitter van de arrondissementsafdeling Leuven.

Dedecker stelde dat er nog meer overstappen op stapel staan naar LDD 'ook op parlementair en burgemeestersniveau'. 'We hebben bij de jongste verkiezingen van alle partijen stemmen gewonnen. Van alle partijen, met uitzondering van Groen! , is er interesse om naar ons over te stappen.' Hij weigerde meer details te geven. 'We kondigen alleen dingen aan die zeker zijn', aldus nog Dedecker.
Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees