Wetenschappers waarschuwen voor gevaren draadloos netwerk

Wetenschappers waarschuwen voor gevaren draadloos netwerk
Een twintigtal Amerikaanse wetenschappers heeft in een rapport gewezen op de gezondheidsrisico’s van elektromagnetische velden en hekelt de ongebreidelde groei van draadloze technologieën (gsm, gsm-masten en wifi). Dat schrijft Le Soir woensdag.
'De onbeperkte ontwikkeling van draadloze technologieën houdt waarschijnlijk een risico in en zal moeilijk te verhinderen zijn als de maatschappij niet snel beslissingen neemt omtrent nieuwe blootstellingslimieten', aldus het rapport 'Bio Initiative'. Het document wijst op het toegenomen risico op leukemie bij kinderen, kanker in de hersenen, Alzheimer of slaapproblemen.

De experts klagen de 'elektromagnetische vervuiling' aan, die zou 'de meest alomtegenwoordige blootstelling zijn waarmee mensen in westerse landen te maken hebben.'

In Duitsland heeft de regering het gebruik van wifi thuis afgeraden, voegt Le Soir eraan toe. In België werkt de Hoge Raad voor de Gezondheid momenteel aan een nota omtrent deze kwestie. Die zou in december af moeten zijn.
Corrigeer

MEER NIEUWS