Van Avermaet etaleert talent in Memorial Rik Van Steenbergen

Van Avermaet etaleert talent in Memorial Rik Van Steenbergen
Greg Van Avermaet (Predictor-Lotto) heeft woensdag in Aartselaar de Memorial Rik Van Steenbergen (1.1) gewonnen. De 22-jarige neoprof was de snelste van een kleine kopgroep en haalde het voor Niko Eeckhout (Chocolade Jacques) en de Nederlander Steven De Jongh (Quickstep-Innergetic).
Al vrij vroeg in de wedstrijd vormde zich een kopgroep van vijf renners. Dat waren Frederik Veuchelen, Andrew Vancoillie, Peter Ronsse, de Fransman Clement L'Hotellerie en de Australier Cameron Jennings. Zij kregen van het peloton aanvankelijk een vrijgeleide en boekten snel een maximale voorsprong van zowat vijf minuten.

Maar gaandeweg kwam de grote groep - onder aanvoering van Cofidis en Unibet - weer dichter. Ter hoogte van de kasseistrook in Bornem, op zowat 65 kilometer van de eindmeet, dreef ook de Quick-Step-sprinter Wouter Weylandt de snelheid nog wat op waardoor er verschillende renners moesten lossen in het peloton.

Op de laatste kasseistrook in de wedstrijd, in Puurs, waren de vijf vluchters eraan voor de moeite. Het sein voor het kwartet Gorik Gardeyn, Bert Scheirlinckx en de Nederlanders Steven de Jongh, Albert Timmer om aan de boom te gaan schudden. Stelselmatig kregen de vier nog meer steun tot zich een kopgroep vormde van zestien renners. Jens Renders viel weg met een lekke band.

Weylandt valt

Met nog 13 kilometer te rijden werd duidelijk dat de winnaar bij de vijftien vooraan moest gezocht worden. Unibet.com was met vier renners het best vertegenwoordigd. Op acht kilometer van de finish ging Jeremy Hunt zijn kans. Achter de Brit stopten ploegmakkers Gorik Gardeyn, de Australier Baden Cooke en Pieter Jacobs netjes af. Maar de kaars van Hunt doofde vijf kilometer verder uit.

Op anderhalve kilometer van de finish ging Wouter Weylandt tegen de vlakte en verloor zo elke kans op de overwinning. Andy Cappelle ging de spurt van ver aan maar werd snel geremonteerd door Greg Van Avermaet die het haalde voor Niko Eeckhout en de Nederlander Steven de Jongh.
Corrigeer