Derde persoon duikt op in zaak Acquaviva - Madonna

Derde persoon duikt op in zaak Acquaviva - Madonna

Foto: rr

Het hof van beroep van Bergen heeft dinsdag geen uitspraak gedaan in de plagiaatzaak rond het nummer ,,Frozen" van Madonna. Een derde persoon beweert immers dat het nummer van hem is.
De superster werd op 18 november 2005 veroordeeld wegens plagiaat. ,,Frozen" uit 1998 was volgens de rechter een ,,bewerking" van het in 1981 bij Sabam geregistreerde liedje ,,Ma vie fout l’Camp" van Salvatore Acquaviva uit Moeskroen.

Het hof in Bergen stelde dinsdag vast dat de twee partijen op hun beurt gedagvaard worden wegens plagiaat voor een rechtbank in Parijs. Artiest Edouard Scotto Di Suoccio en de muziekuitgeverijen Tabata Music en Atoll Music zeggen dat ,,Bloodnight" uit 1983, gecomponeerd door Scotto Di Suoccio, het originele nummer is en ,,Ma vie fout l’camp" en ,,Frozen" plagiaat zijn.

Het nummer van Acquaviva zou pas in 1993 uitgekomen zijn. Andere bronnen beweren echter dat ,,Ma vie fout l’camp" al in 1981 bij Sabam geregistreerd werd. EMI, Warner en Sony vragen nu dat de debatten heropend worden. Het hof van Bergen beschouwde de nieuwe dagvaarding vanuit Parijs inderdaad als een nieuw element.

De datum waarop de zaak in Parijs van start gaat, is niet bekend. Volgens de advocaten van Acquaviva kan de zaak in Bergen behandeld worden zonder dat de uitspraak in de Franse hoofdstad moet worden afgewacht. Acquaviva zegt het liedje ,,Bloodnight" niet te kennen.
Corrigeer

MEER NIEUWS