Wim Oosterlinck radiopersoonlijkheid van 2005

Wim Oosterlinck radiopersoonlijkheid van 2005
BRUSSEL - Ochtendpresentator Wim Oosterlinck van Studio Brussel is door de lezers van RadioVisie tot radiopersoonlijkheid van 2005 verkozen. Wim Oosterlinck kwam vooral in de aandacht met zijn 'kippensoep'. Het groeide uit tot een hulpactie voor Pakistan. De publieksprijs voor het beste radioprogramma van 2005 gaat naar D&O Ochtendshow op Q-music.
Volgens een mededeling van RadioVisie brachten 15.109 mensen hun stem uit in deze derde editie van de 'Radio Awards'. Wim Oosterlinck won met 17,23 procent van de stemmen, voor Erwin Deckers van Q-music (15,33 procent) en mediaminister Geert Bourgeois (12,69 procent).

,,Oosterlinck demonstreerde in 2005 op een perfecte manier hoe krachtig radio kan zijn'', aldus de mededeling. De presentator haalde de landelijke pers en televisie toen hij een parodie op Michael Jacksons lied 'Black and White' maakte onder de titel 'Zes of acht'. De Amerikaanse popzanger stond toen voor de rechtbank op beschuldiging van pedofilie. In de zoektocht naar genomineerden voor 'De Grootste Belg' bracht Oosterlinck zijn luisteraars ertoe massaal voor Eva Pauwels te kiezen. Eind 2005 slaagde de presentator van Studio Brussel erin een ,,spielerei'' rond het woord kippensoep te laten uitgroeien tot een hulpactie voor Pakistan die het hele land raakte.

De redactie van RadioVisie kent de 'Life Time Achievement Award' postuum toe aan Georges Decaluwé, die voor de Tweede Wereldoorlog Radio Kerkske uitbaatte in Antwerpen en in 1962 vanop het zendschip Uilenspiegel op de Noordzee van start ging met Radio Antwerpen.

De beste presentator van vorig jaar was volgens het publiek van RadioVisie Sven Ornelis van Q-music, de beste presentatrice Kim Debrie van Radio 2.

Corrigeer

MEER NIEUWS