Clinton haalt uit naar Obama

Romney wint Republikeinse caucus Wyoming

CASPER - De Republikeinse presidentskandidaat Mitt Romney heeft zaterdag de caucus van Wyoming gewonnen. Bij de Democraten viel het nieuws te rapen in een televisiedebat. Hillary Clinton haalde uit naar haar rivaal Barack Obama.
De overwinning in Wyoming is een opstekertje voor de steenrijke ex-gouverneur van Massachusetts, na zijn ‘verrassende’ nederlaag in Iowa tegen Mike Huckabee. De stand tussen de mormoon Romney en de baptist Huckabee komt daarmee op 1-1. Al is dat relatief. Wyoming wordt niet echt belangrijk geacht. In Iowa, daarentegen, had Romney bijzonder veel tijd en nog veel meer geld gestoken.

Andere grote Republikeinse kanonnen sparen hun adem tot later: Rudolph Giuliani wil Florida binnenrijven, John McCain rekent dinsdag al op New Hampshire. Volgens de laatste peilingen zou McCain het daar halen van Romney.

De Democraten kiezen pas op 8 maart en 2 mei een kandidaat in Wyoming. In New Hampshire zijn zij dinsdag wel van de partij. Hillary Clinton zou volgens een laatse peiling van CNN en de lokale radio WMUR haar voorsprong op rivaal Barack Obama daar kwijtspelen. Ze zouden allebei op 33 procent uitkomen. Barack Obama was de verrassende winnaar van de eerste rond, vorige week in Iowa.

Volgens een peiling van de krant Concord Monitor zou Obama het ook in New Hampshire halen. Zij voorspelt 1 procent meer (34) voor Obama dan voor Clinton.

Vinnig debat

In een belangrijk televisiedebat haalde Clinton zaterdagavond uit naar haar belangrijkste rivaal. Ze beschuldigde Obama ervan vaak van standpunt te veranderen. 'Hij zou een goed debat met zichzelf kunnen voeren', klonk het.

De zwarte presidentskandidaat beet van zich af en zei dat Clinton de zaken verkeerd voorstelt. Samen met de derde belangrijke kandidaat bij de Democraten, John Edwards, hamerde hij erop dat Clinton de status-quo belichaamt en verandering in de weg staat.
Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees