Shaggy is perfecte sidekick voor Kempense queen of soul

Mr & Mrs Lover Lover

Mr & Mrs Lover Lover
De hamvraag: waarom staan er stoelen op het middenplein bij Natalia meets En Vogue en Shaggy? Twee zinnen van 'Do you wanna funk', meer had de Belgische queen of soul niet nodig om iedereen gisteravond recht te krijgen. Ze stak het Sportpaleis in brand. Shaggy deed het ontploffen.Natalia is eraan begonnen. Gisteren gaf ze het eerste van zes - hoogstwaarschijnlijk - uitverkochte Sportpaleisconcerten. Nog tot zondag 13 januari breit ze een staart aan de Belgische winter die Clouseau in november in gang trok. Het is een prachtige pauwenstaart.

Twee jaar geleden deelde Natalia het podium met The Pointer Sisters. Dit jaar mogen de vier madammen van En Vogue en Mr. Boombastic Shaggy haar podium delen. Over die eerste zijn we snel uitgepraat. Leuke liedjes, dat wel. Maar toen ze tijdens Don't Let Go Natalia naast zich kregen, werd pijnlijk duidelijk dat de Kempendochter de Amerikaanse soulgroep op haar eentje naar een hoger niveau tilde. Ze is de blanke die het zwarte viertal altijd gemist heeft. Ook letterlijk stak Natalia er bovenuit.

La Druyts leek een beetje zenuwachtig toen een lift haar bij het begin het podium opduwde. Maar dat duurde maar een paar seconden. Het publiek klapte in de handen, Natalia voelde zich op haar gemak. Alsof ze thuis kwam in wat stilaan ook een beetje háár Sportpaleis aan het worden is. Ze begon haar zegetocht met een cover: Do You Wanna Funk. Toen ze met haar kont begon te zwieren, vergat de mannelijke helft van het publiek plots de derde 'n' in de titel. Ze leek het nog leuk te vinden ook. Dat dachten we vooral toen ze op het eind van een nummer 'een daverend applaus voor haar backings' vroeg terwijl ze net een halve minuut met haar eigen achterkant had geposeerd. Túúrlijk smulde het publiek.

Natalia is een bom. Maar ze houdt wel van een rustig nummer. I survived you maakte nog eens duidelijk hoe goed ze wel kan zingen. En het was het lont voor de ultieme bom: Shaggy. Geen mens die nog een volledig concert van hem wil uitzitten, maar een paar nummers: heerlijk. Wat een foute patser toch. 'This ain't a fucking opera', riep hij. Hij wilde niemand op die vervelende stoelen zien zitten. En hij kreeg ze allemaal recht. Oh Carolina. Ze leken wel met 8.000, de Carolina's. Tijdens zijn hit Strength of a woman kwam Natalia, alweer in een nieuw glitterjurkje, hem bijstaan. Elektriciteit. Benieuwd of vriendje Koen mister Boombastic de komende week uit haar kleedkamer kan houden. Shaggy heeft een reputatie hoog te houden.

Na de pint en de braadworst bleef de show van het ene naar het volgende hoogtepunt glijden. Terwijl Shaggy de show stal, leerde Natalia langs de zijkant het publiek danspasjes aan. Zo dicht kan je bij je fans staan.

Rising, misschien wel haar grootste hit, moest voor het hoogtepunt zorgen. En Vogue, Shaggy en Natalia, samen op het podium. Vijf wereldsterren. Eén meisje uit de Kempen. Maar ze was wel de grootste vedette.

Eigenlijk kan je niets tegen Natalia meets... hebben. Wat een vrouw. Wat een pose. Wat een attitude. Beetje Madonna, beetje Jennifer Lopez, beetje meer Tina Turner. Funky muziek. Wereldmuzikanten. Zelfs de tegenstanders die mee moesten omdat hun vrouw het zo mooi vroeg, wiegden de heupen.

Een tip voor de volgende keer: probeer het eens alleen, Natalia. Misschien vul je het Sportpaleis dan een keer minder, maar het wordt een even groot feest. 12.500 toeschouwers - enkel die van gisteravond dan - geven ons onmogelijk ongelijk.

Corrigeer

NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees