ISAF-soldaten schieten opnieuw burger dood

KABOUL - Soldaten van de internationale troepenmacht ISAF hebben in de Zuid-Afghaanse opstandige provincie Helmand opnieuw een burger doodgeschoten.
De door de NAVO geleide ISAF deelde vrijdag mee dat de soldaten de man voor een zelfmoordterrorist hielden, nadat hij met zijn motor ondanks waarschuwingen niet wilde stoppen aan een wegversperring. De ISAF betreurt het incident.

In de provincie Khost in het oosten van het land doodden door de VS aangevoerde coalitietroepen naar eigen zeggen intussen minstens zeven talibanstrijders. Bij de militaire operatie werd ook een wapenopslagplaats ontdekt, luidde het in een vrijdag verspreide mededeling.

In de aanpalende provincie Zabul kwamen volgens het Amerikaanse leger nog eens zes opstandelingen bij gevechten om het leven. De zender Tolo TV berichtte daarentegen dat de doden 'onschuldige burgers' waren.

Burgerslachtoffers in de strijd tegen de radicaalislamitische taliban zorgen voor heel wat wrevel onder de Afghaanse bevolking. Pas twee weken geleden werden bij een militaire actie van het Amerikaanse leger 16 burgers gedood. President Hamid Karzai maande de internationale troepen in het land al herhaaldelijk aan militaire acties te vermijden die tot de dood van burgers kunnen leiden
Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees