Henin eerste reekshoofd in Indian Wells

BRUSSEL 06/03 (BELGA) = Justine Henin-Hardenne is zondag naar de Verenigde Staten vertrokken, waar ze de komende twee weken deelneemt aan het WTA-toernooi van Indian Wells (2,1 miljoen dollar).
De Belgische nummer drie van de wereld won vorige week nog het WTA-toernooi van Dubai en start als één van de favorietes. Door de afwezigheid van titelverdedigster Kim Clijsters (WTA 1) en de Française Amélie Mauresmo (WTA 2) mag ze aantreden als eerste reekshoofd. Dat betekent dat Henin-Hardenne is vrijgesteld in de eerste ronde en dus pas vrijdag of zaterdag voor de eerste keer in actie komt. Dat geeft haar de nodige tijd om te bekomen van het tijdsverschil en zo kan ze ook rustig trainen op de Californische courts.

Henin-Hardenne meldt op haar website dat ze de voorbije week goed heeft kunnen trainen. Ze is volledig verlost van de maagpijn die haar deed opgeven in de finale van de Australian Open, maar spaarde wel nog haar schouder. Ze sloeg nog niet op om omdat de ontsteking aan de schouder nog niet volledig is verdwenen. Ze moest ook haar looptraining voortijdig staken omdat ze tijdens de intensieve momenten last kreeg aan haar knie.

In de nacht van maandag op dinsdag wordt er in Indian Wells (tijdsverschil: 9 uur) geloot voor de eerste ronde. Het toernooi start woensdag.
Corrigeer