Politie Brussel-Noord sluit vijf belwinkels

BRUSSEL - Tijdens een controleoperatie in de Brusselse gemeenten Schaarbeek en Sint-Joost heeft de politie van de zone Brussel-Noord vorige donderdag vijf belwinkels gecontroleerd en gesloten.
Voor de controleactie, die plaatsvond tussen 20 en 24 uur, werkte de lokale politie samen met de Dienst Vreemdelingenzaken, de FOD Financiën en de dienst Sociale Inspectie van het Brussels Gewest. Dat meldt de lokale politie vandaag.

Alle uitbaters van de bezochte belwinkels zijn geverbaliseerd door inspecteurs van Financiën.
  • Zesenvijftig telefoonkaarten werden in beslag genomen in een belwinkel in de Helmetsesteenweg in Schaarbeek.
  • In een belwinkel in de Koninginnelaan in Schaarbeek werden 114 telefoonkaarten in beslag genomen, net zoals 14 illegale kopies op cd-rom van informaticaprogramma's.
  • In een tweede belwinkel in diezelfde straat werd ook een honderdtal telefoonkaarten in beslag genomen. Twee Roemenen die illegaal in het land verblijven, werden ter plaatse opgepakt. In die zaak werden ook voedingswaren in beslag genomen waarvan de vervaldatum verstreken was. Ook de elektriciteitsvoorzieningen waren niet in orde.
  • In een belwinkel op het Houwaertplein in Sint-Joost zijn 66 telefoonkaarten in beslag genomen. Er werd ook een proces-verbaal opgesteld voor zwartwerk.
  • In de Willemsstraat in Sint-Joost werden twee gestolen computers aangetroffen in een belwinkel.
Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees