'Federale wetgever moet oplossing zoeken voor private parkeerfirma's'

VEURNE Het is aan de federale wetgever om na te gaan hoe private parkeerfirma’s legaal aan de nodige gegevens kunnen geraken om parkeerbonnen op te sturen. Dat zegt Vlaams parlementslid en burgemeester van Veurne Jan Verfaillie in een reactie op de vrijspraak van meer dan honderd foutparkeerders in Temse.

'De lokale overheden zijn opnieuw het slachtoffer van beslissingen genomen door de federale regering', zegt Verfaillie. 'Het parkeerbeleid werd door de federale overheid gedepenaliseerd opdat de politie zich zou kunnen toeleggen op het echte werk, namelijk het bestrijden van de criminaliteit. De federale wetgever is echter vergeten te regelen hoe privébedrijven legaal aan de nodige gegevens kunnen geraken om de parkeerbonnen op te sturen. Aan de federale wetgever om nu een oplossing te zoeken.'

In Veurne opteerde het stadsbestuur voor het invoeren van blauwe zones. 'In Veurne geen parkeermeters, maar wel blauwe zones. Iedereen mag hier mits het plaatsen van zijn parkeerschijf 2 uur gratis parkeren. Wie zich niet houdt aan de regels kan zich aan een bon van 30 euro verwachten', luidt het.

'Terwijl de federale wetgever naar een oplossing zoekt, kan hij misschien ineens het probleem aanpakken van de buitenlanders die hun boetes steeds ontlopen. Er bestaat geen middel om hen tot betaling te dwingen', aldus nog Verfaillie.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees