Super Aguri stapt uit de Formule 1

Super Aguri stapt uit de Formule 1

Foto: Photoweb

De Japanse renstal Super Aguri, dat met grote financiële problemen kampt, trekt zich met onmiddellijke ingang terug uit de Formule 1, maakte Aguri Suzuki, de baas van de renstal, dinsdag bekend.
De twee piloten van het Super Aguri team zijn de Japanner Takuma Sato en de Brit Anthony Davidson.

"Ik heb met de renstal Super Aguri twee jaar en vier maanden aan het (F1-)kampioenschap deelgenomen, maar ik moet u met spijt meedelen dat het team alle activiteiten stopt vanaf vandaag", aldus Suzuki in een communiqué.

Super Aguri, dat in 2007 9e werd in het constructeurskampioenschap, werd de toegang tot de paddock geweigerd voor de GP van Turkije van komend weekend in Istanboel, maakte Suzuki maandag al bekend.

De kleine Japanse renstal was eind april al bijna niet van de partij in de GP van Spanje in Barcelona, en kon pas deelnemen na een financiële injectie van moederbedrijf Honda op het laatste moment.

Nick Fry, directeur van Honda Racing, wilde echter dat Super Aguri stopte met op de middelen te rekenen van de renstal Honda, en zou aan F1-baas Bernie Ecclestone hebben gezegd dat Super Aguri niet zou rijden in Turkije. Daardoor werd het team de toegang tot de paddock ontzegd.

Afgelopen vrijdag hadden Super Aguri en Weigl Group AG nog laten weten dat de Duitse auto-onderneming een "substantieel" aandeel zou nemen in de renstal om zo de toekomst van Super Aguri in het F1-circuit te verzekeren. Die toekomst was midden april onzeker geworden toen een potentiële overnemer, de Londense investeringsgroep Magma Group, een einde had gemaakt aan de onderhandelingen.

Met de stopzetting van Super Aguri blijven er nog slechts 10 renstallen over in de Formule 1.
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.