Interpol publiceert foto’s van verdachte pedofiel

Interpol publiceert foto’s van verdachte pedofiel

Foto: rr

LYON - Interpol heeft dinsdag de hulp van het publiek ingeroepen bij de jacht op een man die wordt verdacht van kindermisbruik. De organisatie heeft zes foto’s van de verdachte gepubliceerd in de hoop dat hij, nu twee jaar van onderzoek niets heeft opgeleverd, met de hulp van het publiek wel kan worden opgespoord.
De verdachte, een blanke, kalende man van eind 40, begin 50, zou minstens drie Aziatische jongens van tussen de 6 en 10 seksueel hebben misbruikt. Foto’s van het misbruik waren op internet gezet. Vermoedelijk dateren deze foto’s uit de periode tussen april 2000 en mei 2001. Gevreesd moet worden dat de man nadien nog veel meer kinderen heeft misbruikt.

Interpol werd in maart 2006 voor het eerst op de man geattendeerd, toen foto’s van hem opdoken op de computer van een man die in Noorwegen was gearresteerd en later wegens kindermisbruik werd veroordeeld.

Intensief speurwerk

Ondanks intensief speurwerk is Interpol er niet in geslaagd te achterhalen hoe de man heet, welke nationaliteit hij heeft en waar hij zich ophoudt. 'De internationale politie-gemeenschap heeft al het mogelijke gedaan om deze man, die duidelijk een gevaar voor jonge kinderen vormt, te vinden en nu vragen we het publiek te helpen dit roofdier op te sporen en andere potentiële slachtoffers voor misbruik te behoeden', zei Ronald Noble, de secretaris-generaal van Interpol, in een verklaring.

Het is de tweede keer dat Interpol de hulp van het publiek inroept bij de jacht op een verdachte van kindermisbruik. Vorig jaar oktober gebeurde dat voor het eerst en dat was een succes. Elf dagen na de publicatie van zijn foto werd de Canadees Christopher Paul Neil in Thailand gearresteerd.
Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees