Engelse camera's klissen weinig criminelen

LONDEN - De miljarden pond kostende inspanning van de Britse overheid om de misdaad te beteugelen door een heus Big Brother-systeem aan bewakingscamera's, heeft weinig tot geen vruchten opgeleverd.
Het netwerk van meer dan vier miljoen over het land verspreide videocamera's is 'een volkomen fiasco' gebleken, zo verklaart Mike Neville, de verantwoordelijke bij Scotland Yard voor videobewakingop BBC. Misdadigers hebben al lang geen schrik meer voor de camera's, aldus Neville op een veiligheidsconferentie in Londen.

Hoofdreden voor het fiasco zou zijn dat er veel te weinig gekwalificeerde politieagenten zijn die het 24/7-overaanbod aan videogegevens kunnen afwegen.

In miljoenenstad Londen is amper drie procent van de roofovervallen opgelost kunnen worden dankzij de hulp van Big Brother.

Misdadigers gaan er tegenwoordig van uit dat de camera's in de praktijk gewoon niet functioneren. Het zogenaamde afschrikkingseffect van de camera's is al lang uitgewerkt, meent Neville.

'Miljarden pond werden gespendeerd aan technische snufjes', aldus de topman van Scotland Yard, 'maar over wat de politie met al die opnames moet doen en hoe de Big Brotherbeelden in de rechtbank moeten worden gebruikt, werd niet nagedacht'.
Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees