Pinksterweekend belooft verkeersproblemen

Pinksterweekend belooft verkeersproblemen
BRUSSEL Het komende verlengde Pinksterweekend zal op de Belgische wegen voor verkeersproblemen zorgen. Vanaf vrijdag 9 mei tot maandag 12 mei moeten automobilisten rekening houden met druk verkeer richting kust en richting Ardennen. Dat deelt mobiliteitsorganisatie Touring mee.
Wie vrijdag al de weg op moet, wordt aangeraden vanaf de late voormiddag of na 20 uur te vertrekken. Wie zaterdag vertrekt, doet dit best voor 9 uur of in het begin van de namiddag. Voor de terugkeer wordt het volgens Touring zeer druk met filevorming vanaf maandagmiddag.

De grootste knelpunten op de Belgische wegen worden verwacht op de E40 Brussel-Oostende, de N49/E34 Antwerpen-Knokke en de E411 Namen-Luxemburg.

Ook in het buitenland voorziet Touring verkeersmoeilijkheden. In Duitsland staan vrijdag en zaterdag geklasseerd als rode dagen voor het vertrek. Dat betekent dat moeilijk verkeer met files wordt verwacht. Voor Frankrijk geldt dezelfde beperking maandag in de terugkeerrichting.

Automobilisten wordt ook gevraagd rekening te houden met het rijverbod voor vrachtwagens van meer dan 7,5 ton. Dit verbod geldt in Duitsland vanaf zondagavond middernacht tot maandagavond 22 uur, in Frankrijk vanaf zaterdagavond 22 uur tot maandagavond 22 uur en in Luxemburg voor vrachtwagens die van België of Duitsland komen en richting Frankrijk willen vanaf zaterdag 21.30 uur tot maandag 21.45 uur.

Door deze beperkingen kan het verkeer sterk gehinderd worden aan verschillende grensovergangen. De moeilijkheden worden verwacht in Rekkem op de E17 Gent-Kortrijk-Parijs, in Hensies op de E19 Bergen-Parijs en in Sterpenich op de E411 Namen-Luxemburg.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees