Henry: 'Ik blijf bij Barcelona'

Henry: 'Ik blijf bij Barcelona'
Thierry Henry is niet van plan om FC Barcelona te verlaten. De Franse sterspeler maakte in een interview met de Franse krant Le Parisien een einde aan geruchten dat hij zou terugkeren naar Engeland.
Maar dat ziet Henry, die vorig jaar de overstap van Arsenal naar Barcelona maakte, dus niet zitten. Hij wil zijn contract bij de Catalaanse club uitdoen. "Ik speel hier zeker ook nog het volgend seizoen, maar ook het jaar daarna sta ik nog onder contract", liet de 31-jarige Henry weten. "Het is mijn intentie de drie jaar van mijn contract vol te maken."

Of Frank Rijkaard volgend seizoen nog op de bank zit bij Barça, is ook nog lang niet zeker. Hij heeft nog een doorlopend contract, maar de clubleiding zou van plan zijn hem voor komend seizoen te vervangen. Officieel is hierover nog niets naar buiten gebracht. De Spaanse kranten schuiven oud-speler van Barcelona Josep Guardiola naar voor als grootste kanshebber om trainer te worden. Eerder werd ook Michael Laudrup al genoemd.

Rijkaard won de afgelopen twee seizoenen geen hoofdprijs met Barcelona. Onder zijn leiding behaalde de Catalanen wel 2 landstitels, 2 supercups en eindwinst in de Champions League.
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.