Anderlecht blijft in het Astridpark

Anderlecht blijft in het Astridpark

Foto: rr

RSC Anderlecht wil in Anderlecht blijven. Dat heeft voorzitter Roger Vanden Stock dinsdag gezegd op een persconferentie. De uitbreiding van het eigen Constant Vanden Stockstadion met een derde ring is volgens hem - op dit moment - het enige financieel haalbare plan op korte termijn.
Anderlecht droomt al een tijdje van een nieuw en groter stadion en heeft daarvoor twee opties: de uitbreiding van het eigen stadion of de bouw van een compleet nieuw stadion ergens in of rond Brussel, dat Anderlecht zou delen met de Rode Duivels.

Het Brussels Gewest wil dat nieuwe nationale stadion neerplanten op de terreinen van Schaarbeek Vorming in Haren, maar echt concrete plannen liggen er nog steeds niet op tafel. Voor Anderlecht duurt het wachten te lang, zo vertelde Roger Vanden Stock dinsdag. "Ik geloof niet dat er op redelijke termijn een nieuw stadion gebouwd zal worden. Anderlecht wil graag tegen 2012 in een groter stadion spelen. Het nieuwe nationaal stadion zal volgens mij pas ergens in 2016 of 2017 opgeleverd worden en zolang wil Anderlecht niet wachten", klinkt het.

Rest dus enkel nog de optie van de uitbreiding. Die plannen stuitten in het verleden al meermaals op verzet van de gemeente, maar met de komst van de nieuwe burgemeester lijkt er een en ander veranderd te zijn. "We hebben opnieuw contact gezocht met de gemeente", vertelt Vanden Stock. "Er is sprake van een positieve kentering, maar op vraag van de burgemeester wil ik liever niet in detail treden."

Met de bouw van een extra ring op het Constant Vanden Stockstadion, kan het aantal zitplaatsen bij Europese wedstrijden opgetrokken worden van 22.000 naar 30.000. "En dat is echt wel nodig als je in Europa nog iets wil doen", zegt Vanden Stock. "Als de uitbreiding er komt, zitten we goed voor enkele jaren. Komt er nadien een nieuwe opportuniteit, dan zien we dat wel."

Aflevering 9:Den beerschot en de schande van Popzuelo Beluister nu

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.