VRT kiest voor crossmediale aanpak Koningin Elisabethwedstrijd

BRUSSEL - Op maandag 12 mei geeft de VRT de aftrap voor de marathonuitzendingen van de Koningin Elisabethwedstrijd. Dankzij de crossmediale aanpak van de openbare omroep kan de muziekliefhebber de halve finale en de finale live beluisteren en bekijken. Dat zei gedelegeerde bestuurder Dirk Wauters op een persconferentie.
De Koningin Elisabethwedstrijd is dit jaar voor de zesde keer een zangconcours. De editie 2008 wordt vanaf maandag 12 mei rechtstreeks en integraal uitgezonden via Klara, Canvas, Klara Continuo, het multimediaal cultuurplatform Klara.be of Canvas+, het extra digitale aanbod via de rode knop.

'We leveren meer inspanningen dan overeengekomen in de beleidsnota van de VRT met de overheid. Op die manier willen we ons engagement tonen voor de Elisabethwedstrijd, die die aandacht verdient', stelt Wauters.

De VRT zet alle mediaplatformen in om er voor te zorgen dat de muziekliefhebber geen ogenblik van de wedstrijd hoeft te missen. Zo worden de drie halve finales integraal uitgezonden op de digitale radio, Klara continuo, en de digitale zender Canvas+.

Daarnaast kunnen diegenen die het gemist hebben de samenvattingen beluisteren en bekijken in het programma 'Orlando' op Klara en op Canvas.

De finaledagen zijn zowel op Canvas te zien als op Canvas+. Ook radio Klara zendt de finale uit.

De website Klara.be biedt nog een rijk, aanvullend aanbod van beeld, geluid en tekst aan die de muziekfanaten kunnen bekoren. Daarnaast kunnen ze ook hun stem uitbrengen op hun favoriete finalist voor de Klara-Canvas-prijs. De winnaar gaat met 2.500 euro naar huis.

Op dit moment zitten er nog 83 kandidaten in de Elisabethwedstrijd, onder wie 6 Belgen. Van hen gaan er 24 door naar de halve finale.

De befaamde dirigent Wim Henderickx legt de zangers een werk op, in tegenstelling tot de eerste ronde, waar de kandidaten de kans kregen om een repertoire te presenteren dat hen het beste ligt. Twaalf zangers stoten door naar de finale.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees