Suez boekte omzetgroei

BRUSSEL - De Franse energiegroep Suez heeft in het eerste kwartaal een 9,9 procent hogere omzet geboekt van 13,7 miljard euro. De hogere organische omzetgroei is volgens Suez onder meer te danken aan een stijgende elektriciteitsverkoop en de verdere internationale ontwikkeling van de groep, zowel in Latijns- en Noord-Amerika als in Europa.
De bedrijfskasstroom of ebitda steeg in de eerste drie maanden van het jaar met 12,7 procent tot 2,3 miljard euro, wat in lijn licht met Suez' eigen verwachtingen.

Suez zegt in een persbericht wel een nieuwe definitie te hanteren voor zijn bedrijfskasstroom. Zo worden onder meer de aanpassingen voor de pensioenvoorzieningen, de dividenden en de opbrengsten uit de deelnemingen van de groep ook in dit cijfer verwerkt. Voor dit jaar mikt de Suez nog steeds op een groei van de bedrijfskasstroom van rond de 10 procent.

De courante operationele winst kwam in het eerste kwartaal uit op 1,7 miljard euro, 11,3 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Suez Energy Europe, de divisie waartoe ook stroomproducent Electrabel behoort, was in het eerste kwartaal goed voor een 9,4 procent hogere omzet van 5,89 miljard euro. De elektriciteitsverkoop steeg met 13,8 procent tot 3,5 miljard euro, dankzij de aanhoudende stijging van de stroomprijzen en de stijgende verkoopsvolumes buiten de Benelux.

De stijging van de gasprijzen en de distributietarieven leverden Electrabel een 26 procent hogere omzet op de aardgasverkoop op. De gasverkoop werd in mindere mate ook geholpen door het koudere winterweer in het begin van het jaar, merkt Suez nog op in een persbericht.

Distrigas, de gasdistributeur die momenteel op de verkooplijst staat van Suez, boekte een 38,7 procent hogere omzet dankzij de hogere aardgasprijzen en de betere marktomstandigheden.

Suez Energy International, het voormalige Tractebel, boekte op zijn beurt een 23,4 procent hogere omzet van 1,85 miljard euro. Stijgende prijzen en een grote vraag naar energie hebben de omzet in alle regio's omhooggekrikt.

Suez Environnement, de milieupoot die als gevolg van de fusie met Gaz de France zal worden afgesplitst van Suez, boekte in het eerste kwartaal een 6,6 procent hogere omzet van 2,91 miljard euro.

Suez Energy Services tenslotte, was goed voor een 7 procent hogere omzet van 3,06 miljard euro.
Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees