Nederlander aangehouden voor verkeersagressie in Maaseik

MAASEIK - De Tongerse onderzoeksrechter heeft dinsdag een man uit het Nederlands-Limburgse Echt aangehouden en opgesloten in de gevangenis van Hasselt wegens een ernstig geval van verkeersagressie dinsdagochtend. Daarbij liepen twee meisjes verwondingen op.
De feiten speelden zich dinsdagmorgen rond 8u15 af. Drie meisjes waren op weg naar school op de Sint-Jansberg in Maaseik. De man uit Echt wilde met zijn wagen van op een parking achteruit rijden om zijn voertuig aan de overzijde van de weg in de berm te parkeren. Bij het manoeuvre raakte hij de drie meisjes.

Een van hen sloeg op de achterruit om de bestuurder er op te wijzen dat ze er liepen. De Nederlander stopte eerst en reed dan weer achteruit om op de drie in te rijden. Een meisje stampte tegen de achterbumper, waarop de automobilist uitstapte. Hij sloeg en schopte het meisje en greep haar bij de keel.

Volgens een getuige waren de stoppen bij de man volledig doorgeslagen. De getuige kwam tussenbeide, maar de man uit Echt liep rond de wagen van de getuige en greep hetzelfde meisje opnieuw bij de keel. De getuige kon de woesteling opnieuw wegduwen. De bestuurder bleef het slachtoffer bedreigen, stapte terug in en parkeerde zijn wagen. De politie Maasland arresteerde hem.

Het zwaarst aangepakte meisje had striemen in de halsstreek. In het ziekenhuis werd haar rechterhand gespalkt. Een tweede slachtoffer had een kwetsuur aan haar been.
Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees