Stéphane Augé eerste leider in Vierdaagse van Duinkerke

Stéphane Augé eerste leider in Vierdaagse van Duinkerke

Foto: afp

ROOST-WARENDIN - De 33-jarige Fransman Stéphane Augé (Cofidis) is de eerste leider in de 54e editie van de Vierdaagse van Duinkerke (cat. 2.BC). In de eerste etappe was hij na 179,4 kilometer van Duinkerke naar Roost-Warendin sneller dan zijn Franse medevluchter Clément L’Hotellerie. De Duitser Sebastian Siedler won op 2'36'' de sprint van het peloton.
Beste Belg was Gert Steegmans op de vijfde plaats, gevolgd door Jurgen Roelandts die zesde werd. Ook Gianni Meersman eindigde nog net in de top tien.

Van bij de start werd het tempo fel de hoogte ingetrokken. Twaalf renners gingen meteen in de aanval, maar kregen geen vrijgeleide van de grote groep, die al in twee delen gebroken was. Na twintig kilometer werd de kopgroep tot de orde geroepen en gingen de Nederlander Koen de Kort en de Rus Sergey Kolesnikov hun kans. Ook zij bleven niet lang voorop. Tien kilometer verder muisden Augé en L’Hotellerie er vanonder.

Net op dat moment smolt het peloton weer samen en hield men in de grote groep meteen de benen stil. De voorsprong van de twee leiders kon daarom stelselmatig aandikken. De maximale kloof bedroeg twaalf minuten. De twee leiders mochten beginnen aan de enige plaatselijke ronde in Roost-Warendin met een bonus van iets meer dan vier minuten. Genoeg om samen naar de eindstreep te rijden. In de sprint haalde Augé het makkelijk.

Woensdag trekt de karavaan van Maison Henin-Beaumont naar Le Cateau Cambresis voor een tocht over 192 kilometer.
Corrigeer

DE DIGITALE WIELERGIDS

Klik hier

nb-logo


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.