Niels Albert laat zich vertegenwoordigen door Golazo

Veldrijder Niels Albert laat zich in de toekomst door het sportsmarketingbureau Golazo sports begeleiden in al zijn activiteiten.
Golazo heeft ook collega-veldrijder Sven Nys onder de hoede. Andere Belgische sporters in de portefeuille van Golazo zijn atleet Kristof Beyens, wielrenner Nick Nuyens, triatleten Marc Herremans, Marino Vanhoenacker en Luc Van Lierde, polsstokspringer Kevin Rans, ex-tennisster Kim Clijsters, atletes Tia Hellebaut, Hanna Mariën en Elodie Ouedraogo, turnster Aagje Vanwalleghem, basketbalspeelster Ann Wauters en tennisster Yanina Wickmayer.

Niels Albert is Europees- en wereldkampioen bij de beloften en maakte op 1 januari de overstap naar de profs. Momenteel rijdt hij bij Palmans, waar hij nog tot eind 2009 onder contract ligt. Bob Verbeeck, CEO van Golazo, zou in samenwerking met de Nationale Loterij echter werken aan een nieuwe ploeg, met Albert als kopman.

'De sportieve toekomst van Albert ligt echter helemaal nog niet vast', benadrukt Verbeeck. 'Net als voor Sven Nys enkele maanden geleden, zullen we voor Albert de optie kiezen die hem op alle gebied het beste uitkomt. Een ploeg uitbouwen rond hem is daarbij een mogelijkheid, maar niet de enige.'

'Voor mij is dit alleen maar een verbetering', zegt Albert. 'Alles zal nu perfect geregeld worden zonder dat ik mij er druk in moet maken. Ik denk dat het er voor ons als renners op aankomt om er in die korte professionele carrière toch zoveel mogelijk uit te halen, ook op zakelijk vlak.'
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.