Boussoufa naar Anderlecht

Boussoufa naar Anderlecht

Foto: Photo News

GENT/ANDERLECHT - Mbark Boussoufa, de 21-jarige Marokkaans/Nederlandse aanvallende middenvelder van AA Gent, tekende dinsdag een contract van vier seizoenen bij landskampioen Anderlecht. Anderlecht maakte de overgang officieel bekend tijdens een persconferentie in het Constant Vanden Stockstadion.
Boussoufa, die na het voorbije seizoen door zijn medespelers en trainers van eerste klasse tot Profvoetballer en Jonge Profvoetballer van het Jaar werd uitverkozen en ook de Ebbenhouten Schoen op zak mocht steken, was dit seizoen in 28 competitiewedstrijden goed voor negen goals en een indrukwekkend aantal van zestien assists, waarmee hij Gent de vierde plaats bezorgde in de eindklassering.

De dribbelvaardige pocketspits (1m67, 59 kg) kwam in september 2004 bij AA Gent terecht vanuit Chelsea. Boussoufa groeide op in Nederland en kwam in 1996 bij de jeugd van Ajax terecht. In januari 2004 volgde een kort avontuur bij Chelsea. Bij Gent lag hij nog tot juni 2008 onder contract.

Boussoufa kiest voor de sportieve stap hogerop bij Anderlecht, dat volgend seizoen bovendien rechtstreeks geplaatst is voor de Champions League. Het jonge talent, dat twee weken geleden zijn internationale debuut maakte tijdens de vriendschappelijke partij met Marokko in en tegen de Verenigde Staten, krijgt het shirtnummer 11 in Brussel.
Externe links
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.