Een absoluut record

Stefan Everts wint tiende wereldtitel

© ap

NAMEN - Stefan Everts is zondag in de MX1-klasse voor de tiende keer wereldkampioen motorcross geworden, een absoluut record.

map

De 33-jarige Yamaha-piloot won op de citadel van Namen de twee reeksen in de Grote Prijs van België. Daarmee pakte hij zijn twaalfde opeenvolgende GP-zege, de 99e uit zijn carrière. Everts is dit seizoen nog ongeslagen.

In de WK-stand kan de Limburger met nog drie Grote Prijzen op het programma niet meer worden bijgehaald.

Schitterend afscheid van Namen

Everts nam in zijn laatste seizoen op een schitterende manier afscheid van de Citadelle in Namen. In beide reeksen nam hij telkens van bij de eerste ronden het heft in handen, om de wedstrijd telkens tot aan de finish te domineren. In de openingsreeks diende hij enkel thuisrijder en teammaat Cedric Melotte voorbij te gaan om de leiding te nemen.

Na de pauze was het Joshua Coppins die zich als eerste in de bocht aanmeldde, maar een schitterende beweging van de wereldkampioen bracht hem al snel aan de leiding en van toen af werd het een echte parade.

Steve Ramon reed een goede eerste reeks. Hij reed lange tijd in tweede positie, om daarna toch nog Joshua Coppins te moeten laten voor gaan. Ken De Dijcker eindigde knap vijfde, na een minder goede start, en Kevin Strijbos, die met gekneusde ribben rondtoerde, eindigde nog achtste.

,,Een dag waarvan ik droomde''

Na de pauze kon Steve Ramon zijn derde plaats uit de start behouden, voor zijn teammaat Kevin Strijbos en Cedric Melotte.

Everts was uiteraard dolgelukkig met zijn tiende wereldtitel en stelde in zijn perscommentaar dat het een enorme voldoening geeft voor eigen volk in Namen wereldkampioen te worden. ,,Het was voor mij, na een slechte nacht een harde wedstrijd die naar het einde toe alsmaar meer emotioneler werd. Dit was een dag waarvan ik al lang droomde.''

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Video

Keuze van de redactie