Federer op één zege van eerredder

Federer op één zege van eerredder

Foto: epa

Roger Federer heeft zich als eerste geplaatst voor de finale van de US Open. De Zwitserse nummer twee van de wereld rekende in vier sets af met nummer drie Novak Djokovic en moet dus nog één keer winnen om zijn eerste grandslamzege van het jaar binnen te rijven.
Federer speelt zondag de finale tegen de winnaar van het duel tussen nummer één Rafael Nadal en de Schot Andy Murray. De twee jonge toptalenten waren zaterdag vervroegd aan hun halve finale begonnen om een opzettende orkaan voor te zijn, maar de regen heeft intussen de wedstrijd stilgelegd en uitgesteld tot zondag. Murray won de eerste twee sets, Nadal leidt met een break in de derde.

Novak Djokovic had begin dit jaar Federer geklopt in de halve finale van de Australian Open - die hij uiteindelijk won - en hoopte die stunt te herhalen. Maar het was Federer die net als vorig jaar - toen in de finale - Djokovic in vier sets kon verslaan. De Zwitser sloeg 20 aces in een van zijn beste wedstrijden van het jaar, goed voor een 6-3, 5-7, 7-5 en 6-2-eindstand.

Het is de vijfde keer op rij dat Federer de finale van de US Open haalt - hij won de vorige vier edities. In New York speelt hij zijn 17de grandslamfinale. Daarmee staat Federer op gelijke hoogte van de Australiër Rod Laver. Alleen de Amerikaan Pete Sampras (18) en de tot Amerikaan genaturaliseerde Tsjech Ivan Lendl (19) deden in het verleden beter.

De voormalige nummer één is op Flushing Meadows op zoek naar zijn eerste grote zege van het seizoen. Federer verloor de vorige twee grandslamfinales van Rafael Nadal en verloor in de kwartfinales van de Olympische Spelen.
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.