Mertens 5de in de scratch

Tim Mertens is zaterdag op het EK baanwielrennen voor junioren en beloften in het Poolse Pruszkow vijfde geworden in de scratch bij de beloften.
Met zeven anderen slaagde Mertens er in om een ronde voorsprong te nemen op de rest van het deelnemersveld. In de sprint toonde de Italiaan Elia Viviani zich de snelste voor de Nederlander Ligthart en de Tsjech Hochmann. In dezelfde wedstrijd werd Stijn Steels drieëntwintigste.

Moreno De Pauw en Simon Verhamme konden bij de junioren geen rol van betekenis spelen in de scratchfinale. De Pauw kwam niet verder dan de negentiende plaats, Verhamme bereikte de finish niet.

In de door de Nederlandse Ellen van Dijk gewonnen puntenkoers bij de vrouwen beloften was er voor Kelly Druyts slechts een bescheiden bijrol weggelegd. Met één tweede plaats in tien sprints sprokkelde ze amper drie punten, waarmee ze twaalfde werd.
Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.