Franse ondernemer geeft deel van erfenis aan personeel

De baas van een driehonderd medewerkers tellend kledingbedrijf in het Zuid-Franse Grenoble heeft na zijn overlijden een deel van zijn vermogen aan zijn personeel geschonken. Dat meldt de lokale krant Dauphiné Libéré zaterdag.
Bedrijfsleider André Faller had op een mooie dag eens beloofd dat hij "iets zou doen" voor zijn werknemers. "Iedereen was die uitspraak al lang vergeten", vertelde de nieuwe eigenaar Jean-Claude Lemoine in de krant.

Tot de 96-jarige Faller in juli overleed. Toen ontdekten honderden werknemers dat ze een deel van het vermogen van hun baas hadden geërfd. In totaal gaat het om verscheidene honderdduizenden euro's. De zakenman had zelf geen kinderen en "hij en zijn vrouw Lucienne beschouwden de werknemers van het bedrijf als hun zonen en dochters", zo verklaarde Lemoine, die het bedrijf in 2003 overnam.

Klaarblijkelijk had Faller reeds in 1993, toen hij 81 jaar oud was, een lijst van alle werknemers opgevraagd bij de personeelsdienst. De meeste werknemers zijn intussen in pensioen. Het is niet bekend hoeveel geld iedereen kreeg. "De werknemers van toen hebben niet allemaal geërfd, en sommigen ontvingen meer dan anderen. Dat heeft enkele dagen voor een grappige sfeer gezorgd", aldus de medewerker.

Gemiddeld ontvingen de gelukkigen toch het equivalent van enkele maandsalarissen. De overleden ondernemer zorgde er wel voor dat de sommen niet te hoop opliepen. "De notaris heeft me gerustgesteld: sommige werknemers hebben mooie bedragen ontvangen, maar niet voldoende om te stoppen met werken. Maandag moeten ze allemaal terug aan de slag", aldus Lemoine.
Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees