WK-fiets Paolo Bettini gestolen

WK-fiets Paolo Bettini gestolen
BRUSSEL - In de nacht van vrijdag op zaterdag hebben dieven in Reggio Emilia ingebroken in de vrachtwagen van QuickStep-Innergetic en 21 fietsen gestolen van het Belgische ProTourteam.
Een van de fietsen was die waarmee de Italiaan Paolo Bettini vorige week in het Duitse Stuttgart wereldkampioen werd, meldde het team, dat zaterdag desondanks toch deelneemt aan de Memorial Cimurri (1.1).

'Dit maakt me echt triest', aldus tweevoudig wereldkampioen Bettini. 'Die fiets had een speciale betekenis voor mij. De mechanicien had hem precies zo gelaten als hij was na het WK, met het nummer er nog aan. Ik weet dat er maar een kleine kans bestaat, maar ik hoop dat iemand met informatie zal komen waardoor ik mijn fiets terugkrijg'.

Slechts twee van de fietsen van het team werden niet gestolen: de reservefiets van Andrea Tonti, die in diens autokoffer lag, en de nieuwe Specialized-fiets van Bettini. 'Ik had mijn nieuwe fiets meegenomen naar mijn kamer gisterenavond. Ik wilde hem eens beter bekijken omdat hij zo mooi is', aldus Bettini.

QuickStep-Innergetic neemt zaterdag in Reggio Emilia toch met 8 renners de start in de Memorial Cimmuri (1.1). 'Ik zou de andere teams willen bedanken die ons 5 van hun reservefietsen hebben geleend', meldt teammanager Patrick Lefevere in het bericht.
Corrigeer