Genk klimt naar tweede plaats

Genk klimt naar tweede plaats
Genk won op eigen veld met 2-1 van KV Mechelen en klimt zo naar de tweede plaats in het klassement. Ljubojevic opende de score in de 40ste minuut, na de rust verdubbelde Alexandro Da Silva. KV Mechelen kon in de slotfase nog milderen via Kristof Imschoot.
Cercle Brugge maakte brandhout van een zwak spelend Sint-Truiden. De hekkesluiter in het klassement kwam in de veertiende minuut op voorsprong, maar werd daarna volledig weggespeeld. Gombany, twee keer Stijn Desmet en twee keer Serebrennikov zorgden voor de Brugse doelpunten.

Gent kwam op eigen veld niet verder dan 1-1 gelijkspel tegen Westerlo. Gillet bracht de Buffalo's op voorsprong in de twintigste minuut. In de slotfase kwam Westerlo lansgzij via Sarki.

In de Waaslandse derby Dender-Lokeren leek een drama in de maak toen Lokeren in de allerlaatste minuut onterecht een strafschop tegen kreeg na vermeend handspel. Destorme mikte de penalty echter tegen de kruising, waarna ref Delacour de wedstrijd beëindigde.

FCV Dender - Lokeren 0-1
AA Gent - Westerlo 1-1
Cercle Brugge - St.-Truiden 5-1
Zulte Waregem - Bergen 2-1
Genk - KV Mechelen 2-1
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.