Slordig Genk wint moeizaam

Slordig Genk wint moeizaam
RC Genk staat na winst tegen KV Mechelen voorlopig alleen tweede achter Standard. De Limburgers konden ondanks de 2-1 zege helemaal niet imponeren. Genk speelde veel te nonchalant, maar breekijzer Ljubojevic en de vaak te zelfzuchtige Da Silva scoorden.
Na twee opeenvolgende gelijke spelen (tegen Anderlecht en Bergen) pakte Genk opnieuw de drie punten. In eigen huis kon de vicekampioen tegen staartploeg KV Mechelen nochtans niet bekoren. Het koste een nonchalant Genk flink wat moeite om afstand te nemen.

De enige die niet ontgoochelde was spits Goran Ljubojevic. De Kroaat kwam door de schorsingen van Caillet, Toth en Vrancken voor het eerst dit seizoen aan de aftrap bij Genk. De krachtbonk kon die frustraties omzetten in een bevredigende prestatie. In de slotfase moest hij wel geblesseerd naar de kant.

Al vroeg liet Ljubo zich opmerken. Eerst besloot hij vanuit een scherpe hoek twee keer op Adamovic, nadien devieerde hij knap een voorzet van Soetaers maar Adamovic ranselde de bal met de hulp van de paal uit zijn doel.

KVM claimt strafschop

Daarna zakte Genk weg naar een dramatisch niveau. De Limburgers lieten een festival van nonchalant spel, gemiste controles en slechte passes bewonderen. Mechelen had nauwelijks moeite om stand te houden en claimde zelfs een strafschop toen Asare gretig over het been van Vandooren ging liggen.

Pas in het slot van de eerste helft kreeg Genk weer wat lijn in zijn spel. De doelkansen volgden al snel. Da Silva plaatste te mak op Adamovic, die zich goed strekte op een gemikte kopbal van Haroun. De goal zat eraan te komen en viel vijf minuten voor rust. Na een actie van Barda legde Haroun centraal af voor Ljubojevic die de bal hard onder Adamovic buffelde.

In de tweede helft leunde Genk echter weer te veel naar achter. De slordigheid nam weer de bovenhand. Net als vorige week in Bergen leek het alsof Genk zichzelf weer de das ging omdoen. Lolo moest goed redding brengen op een scherpe voorzet van Dunkovic. Mechelen trok naar voor maar miste mede door de blessures van Nong en Bajevski elke vorm van doelgerichtheid.

Slapend en bibberend Genk

Genk kreeg ruimte aan de overkant maar Da Silva liet zich afstoppen en toonde zich enkele keren te egoïstisch. Een trap van Barda werd afgeblokt. Twintig minuten voor tijd slaagde Genk er toch in de kloof uit te diepen. Da Silva probeerde eerst Adamovic te stiften, maar zijn poging was te zwak. Adamovic gleed echter weg en Ivens gaf de bal weer in de voeten van Da Silva. Die trapte deze keer hard in doel. Waarna Genk weer indommelde.

Imschoot mocht tien minuten voor tijd op hoekschop zomaar pardoes de aansluitingstreffer in doel koppen waardoor het nog tien minuten bibberen werd. Zeker omdat Barda en Haroun een doelrijpe counter onbenut lieten. Genk wipt voorlopig wel tot op twee punten van Standard. Neo-eersteklasser KV Mechelen wacht na negen speeldagen nog steeds op een eerste zege. De lovenswaardige wilskracht volstaat voorlopig niet.
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.