AA Gent 1-1 Westerlo

AA Gent verknalt het tegen aanvalslustig Westerlo

AA Gent verknalt het tegen aanvalslustig Westerlo
AA Gent zadelde zijn trouwe fans met een serieuze kater op. Het kon opnieuw niet winnen en het voetbal wat werd geserveerd was van een bedroevend niveau. Westerlo kwam vrank en vrij voetballen en het gelijkspel was oververdiend.
Bij de thuisploeg stond de herstelde Moia in de basis ten nadele van Mutavdzic. Bij Westerlo begon Patrick Ogunsoto op de bank. De bezoekers namen de beste start, Gent acteerde te zenuwachtig. Rond het kwartier kenden de Buffalo's hun beste periode van de eerste helft. Maric kwam eerst nog een voetje te kort, even later mocht Ruiz alleen op De Winter afgaan, de Costa Ricaan stiftte de bal mooi over de Westerlo-goalie maar ook voorlangs.

Bij de volgende actie was het dan toch raak wanneer Olufade een hoekschop van Grégoire verlengde en kersverse Rode Duivel Guillaume Gillet zijn allereerste treffer van het seizoen aan de tweede paal binnenfrommelde. Wie dacht dat de troepen van Sollied gelanceerd waren, kwam bedrogen uit want het was opnieuw Westerlo dat de neus aan het venster stak. Van Hout mocht tweemaal op rij vrij voor Jorgacevic inkoppen, maar eerst kopte de spits via de grond over en even later knikte hij - totaal ongehinderd - pal op de Servische doelman.

Wat het laatste kwartier van de eerste helft werd geserveerd, was heel wat anders dan de lekkere pot voetbal die de stadionomroeper had aangekondigd. Een festival van foute passes en misverstanden lokte zowaar een paar fluitconcerten uit.

Publiek wil Stoica

Met Foley in de ploeg voor een ongelukkige Zewlakow, wilde Gent meteen de zege veilig stellen. Een hoekschop van Maric werd door Foley doorgekopt, maar passeerde iedereen. Op de counter bediende een zeer bedrijvige Coelho Delen, maar die talmde te lang en Thijs bracht nog redding.

Een knal van Grégoire werd met een knappe save gekeerd door De Winter. Dat was het echter wat de goede intenties betrof. Westerlo lag absoluut niet onder en de Gentse defensie bibberde meermaals. De zo geroemde aanvalsdrift van de Buffalo's was ver zoek en het thuispubliek kreeg het op de heupen.

Minutenlang werd om Alin Stoica geroepen, maar de Roemeen bleef op de bank. Vijf minuten voor tijd kopte Joris Van Hout nog maar eens een mooie kans over en naast. Sarki trapte eerst nog op de paal maar bezorgde in de slotminuut zijn team alsnog een meer dan verdiend punt.
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.