WIELRENNEN

Jurgen Vermeersch (Colba) zet punt achter carrière

BRUSSEL - De 30-jarige Jurgen Vermeersch stopt met onmiddellijke ingang zijn wielercarrière. Een van de drie kopmannen van het semi-professionele team Colba van Peter Bauwens moet zijn activiteiten als renner stoppen wegens medische redenen. In 2005 haalde Vermeersch 13 zeges bij de elites zonder contract.
,,Jurgen kon geen constante meer leggen in zijn prestaties en ging ten rade bij de dokter. Die heeft hem verboden voor onbepaalde tijd nog aan sport te doen'', stelde een aangeslagen Peter Bauwens. ,,Ik ben nu een van mijn drie kopmannen voor de klassiekers kwijt. Er komt een plaatsje vrij binnen het team, maar liefst van al had ik dat niet gehad want met Vermeersch hadden wij een goede kracht in huis''.

Morgen vertrekken Bauwens, Eric Vanderaerden en Polle Debaeremaker overigens met dertien renners naar het zonnige El Guna in Egypte. Ook een cameraploeg van VT4 zal het Colbateam op deze stage volgen. ,,Bedoeling is om daar verder door te trainen naar het nieuwe seizoen toe. De eerste dagen zullen nog wat rustig verlopen, maar daarna wordt de trainingsintensiteit verhoogd. Na een verblijf van 14 dagen keren we naar België terug. Van 3 tot en met 12 februari rijden we de Ronde van Langkawi'', aldus nog Peter Bauwens.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.