Online bankieren is voor alle leeftijden

Online bankieren is voor alle leeftijden
Meer dan de helft (54 procent) van de Belgische surfers maakt gebruik van online banking. Verrassend is dat veel 65-plussers via hun pc bankieren. Op zich is de groep surfende 65-plussers nog vrij beperkt (11 procent van deze bevolkingsgroep), maar meer dan 90 procent van hen gebruikt de dienst.

Dit resultaat toont nog maar eens dat als senioren het web ontdekken, ze gebruik wensen te maken van alle tools die hen het leven makkelijker kunnen maken.

In het geval van online bankieren bespaart hen dit niet enkel een verplaatsing naar het kantoor maar hoeven ze bovendien niet de vrees om overvallen te worden, te trotseren. Naast deze ’convenience’ en veiligheidsaspecten speelt ook nog de discretie over hun geldzaken," aldus Steven Van Belleghem van InSites Consulting, het onderzoeksbureau dat de studie uitvoerde.

Banken vergelijken op websites

De meest populaire informatie die surfers zoeken op algemene banksites zijn informatie over zichtrekeningen (31 procent), spaarboekjes (26 procent) en autoverzekeringen, algemene investeringen en hypothecaire leningen (16 procent).

De resultaten van de studie leren dat surfers tot in detail de verschillende bankproducten van de verschillende banken vergelijken aan de hand van de informatie die ze op de websites terugvinden. Deze online vergelijking gebeurt het meest voor zichtrekeningen en voor hypothecaire leningen.

Nog groot groeipotentieel

De resultaten van de studie tonen aan dat er nog steeds een aanzienlijk groeipotentieel bestaat voor online bankieren: 23 procent van de surfers die vandaag nog niet via het web hun bankzaken regelen, plannen om dit in de nabije toekomst wel te doen.

Online bankieren is goed ingeburgerd binnen de Belgische groep internetgebruikers; meer dan de helft van hen maakt gebruik van deze mogelijkheid. Een opvallende vaststelling van dit InSites onderzoek is dat online bankieren door surfers van alle leeftijden ongeveer even vaak gebruikt wordt.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees