Philips rondt overname Massive af

Philips rondt overname Massive af

Massive, tot voor kort een Vlaams familiebedrijf, wordt onderdeel van Philips Lighting. Foto: © VUM

BRUSSEL - De Nederlandse elektronicagroep Philips heeft de overname van het Belgische Partners in Lighting International (PLI), bekend van de merknaam Massive, afgerond. Dat meldt Philips woensdag in een persbericht.
Philips kondigde in november 2006 de overname aan. PLI wordt voor een ondernemingswaarde van ongeveer 590 miljoen euro gekocht van de investeringsmaatschappij CVC Capital Partners.

,,Als gevolg van de transactie zullen de resultaten van PLI met onmiddellijke ingang geconsolideerd worden in de cijfers van de divisie Lighting van Koninklijke Philips Electronics'', zo luidt het.

Partners in Lighting International, met hoofdkantoor in Kontich, is een van de grootste spelers op de Europese markt van de thuisverlichting. Het ontwikkelt, produceert en commercialiseert meer dan 10.000 verschillende thuisverlichtingsproducten onder merknamen als Massive, TRIO en Lirio, naast concepten zoals Aqua, LED en Cucina, aldus nog het persbericht.

Volgens haar website telt de groep wereldwijd meer dan vijfduizend werknemers en is ze aanwezig in meer dan zeventig landen.
Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees