Nominaties voor Boekenleeuw en Boekenpauw bekend

ANTWERPEN - Boek.be heeft woensdag de nominaties bekendgemaakt voor de Boekenleeuw en de Boekenpauw, de prijzen voor respectievelijk het beste en het mooist geïllustreerde kinder- of jeugdboek van het voorbije jaar. De prijzen worden uitgereikt op 28 februari, aan de vooravond van de jaarlijkse Jeugdboekenweek, die dit jaar van 3 tot en met 18 maart plaatsvindt.
De Boekenleeuw is de prijs voor het beste kinder- of jeugdboek van een Vlaamse auteur. De laureaat van de Boekenleeuw wordt beloond met 2.500 euro en ontvangt een gouden speld. Uit 112 inzendingen heeft de jury 18 boeken geselecteerd. Onder de genomineerden bevinden zich onder meer Dirk Bracke met 'Black', Ed Franck met 'De liefste of de dapperste', Bart Moeyaert met 'Olek schoot een beer', Marc Tijsmans met 'Het geheim van te veel torens' en Joke van Leeuwen met 'Heb je mijn zusje gezien?'.

De jury zal ook vier Boekenwelpen (eervolle vermeldingen) uitreiken. Eén daarvan wordt speciaal toegekend aan het beste kinder- of jeugdboek in vertaling. De laureaten van een Boekenwelp krijgen elk een zilveren speld.

De Boekenpauw is de prijs voor het mooist geïllustreerde kinder- of jeugdboek van een Vlaamse illustrator. De laureaat van de Boekenpauw wordt beloond met een bedrag van 2.500 euro en een gouden speld. Uit 48 inzendingen heeft de jury zes boeken gekozen. De genomineerden zijn: Sabien Clement met 'Het grote verlangen', Erika Cotteleer met 'Gloria', Gerda Dendooven met 'Het verhaal van Slimme Krol', Pieter Gaudesaboos met 'Pistache', Tom Schamp met 'De buidelbaby' en Joke van Leeuwen met 'Heb je mijn zusje gezien?'.

De jury zal ook een Boekenpluim uitreiken, een eervolle vermelding die als aanmoediging dient voor illustratoren. De laureaat van de Boekenpluim krijgt een zilveren speld.
Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees