Anderlecht 3 - Bergen 2

Anderlecht komt met de schrik vrij

Anderlecht komt met de schrik vrij

Foto: photo news

Anderlecht blijft met één match minder op twee punten van Standard. Na een barslechte eerste helft en een 0-2 achterstand kon het rekenen op de luciditeit van Tom De Sutter, die niet alleen zijn eerste goal scoorde voor paars-wit, maar ook de assist gaf voor de winnende treffer. Paars-wit kroop ook nog door het oog van de naald toen invaller Brahami in de slotfase een penalty miste. Sensatie alom in het Vanden Stockstadion.
Anderlecht kende dus een bijzonder moeilijke avond. Voor de rust werd het weggespeeld, daarna haalde het toch nog de achterstand op, om zich uiteindelijk voorbij Bergen te zwoegen. Maar het had toch nog het geluk aan zijn zijde in een onwaarschijnlijke slotfase.

Bij Anderlecht kreeg Losada, na zijn knappe prestatie vorige week op Kortrijk, een basisplaats van Ariël Jacobs. Daardoor kwam Gillet weer op de rechtsachter te staan. Dat is duidelijk niet zijn beste en geliefkoosde positie, de Luikenaar had alle moeite van de wereld met de kwieke Collin.

Niet dat zijn ploegmaats - met daarbij de toch fit geraakte Juhasz het beter deden. Paars-wit serveerde onwaarschijnlijk slappe koffie. Het stapelde de foute passes op, speelde zonder bezieling en kon tegen de voorlaatste in de stand zowaar geen enkele vuist maken.

Ongelooflijk eigenlijk, maar de Henegouwers drongen van bij het wedstrijdbegin hun wil op. Collet inspireerde de bezoekers tot tal van kansen. Eerst ging zijn schot nog voorlangs, maar op het kwartier volgde dan toch de logische voorsprong. Jay mocht op de rechterkant vrij voorzetten, Guye kopte binnen. Nog kon Anderlecht het tij niet keren. Integendeel, de knallen van Collet en Cordaro bleven aanrollen, en Jarju mocht zomaar vier man in de wind zetten. Het werd allemaal nog erger voor de thuisploeg toen Collet er Biglia uitliep en de bal onder Schollen binnenschoof (0-2). Het thuispubliek zag het met veel ongeloof aan. Jacobs greep in en haalde Vlcek naar de kant voor Legear, zeer tegen de zin van de supporters, die hun trainer op een striemend fluitconcert trakteerden.

Net voor de rust zorgde Boussoufa dan toch voor het eerste schot op doel bij Herpoel. We waren toen precies 42 minuten ver! Meer nog, enkele minuten later maakte Anderlecht zowaar een doelpunt. Herpoel kon maar half bij de bal en Bernardez knalde zijn eerste voor Brussel binnen.

Na de pauze volgde niet meteen de belegering, al was de thuisploeg na de pauze wat beter. Legear kopt al meteen van dichtbij naar doel, en de zwakke Biglia zette toch een keer een mooie actie op met Gillet, om uiteindelijk de fraaie kans de nek om te draaien. De Argentijn bracht Bergen ei zo na 1- 3 voor door te kort terug te koppen, maar Schollen lag in de schietbaan voor Gueye.

Twintig minuten voor affluiten kwam paars-wit dan toch langszij. Boussoufa schotelde voor, De Sutter devieerde zijn eerste voor Anderlecht voorbij Herpoel. Meteen een reuze belangrijke treffer, en voor Bergen was het nu pompen of verzuipen. Legear leek te scoren, maar Herpoel pakte uit met een supersave. De verlossende goal voor Anderlecht viel toch, en weer had De Sutter een bepalende rol. Met een omhaal trof hij de paal, Juhasz duwde de rebound binnen. Er ging meteen een zucht van opluchting door het Vanden Stockstadion. Te vroeg gejuich, dacht je, want op aangeven van de grensrechter kreeg Bergen nog een penalty. Brahami jaagde hem in de slotseconden centimeters boven de goal.
Corrigeer