Top Fortis Holding 'met volle vertrouwen' naar aandeelhouders

BRUSSEL - De raad van bestuur van Fortis Holding staat volledig achter het nieuwe akkoord rond Fortis en ziet de aandeelhoudersvergadering 'met volle vertrouwen' tegemoet. Dat heeft Jozef De Mey, de voorzitter van de raad van bestuur van de Holding, gezegd tijdens een persconferentie in de Wetstraat 16.
Volgens De Mey had de raad van bestuur twee doelstellingen tijdens de onderhandelingen. 'We wilden een industrieel project ontwikkelen op basis van verzekeringen, en we wilden onze 'exposure' in het SPV (het speciale vehikel voor de rommelkredieten) verminderen', zei hij.

Die twee doelstellingen zijn volgens De Mey ingevuld. Fortis Holding houdt volgens de nieuwe modaliteiten immers 75 procent in Fortis Insurance Belgium. De overige 25 procent gaat naar Fortis Bank, in een transactie van bijna 1,4 miljard euro die gefinancierd wordt door BNP Paribas. 'Er is een sterk partnerschap met Fortis Bank en BNP', zei De Mey daarover.

Daarnaast wordt de maximale blootstelling van Fortis Holding in het SPV verminderd van 1 miljard tot 760 miljoen euro.

'We vertrouwen erop dat de aandeelhouders dit zullen goedkeuren', stelden de leden van de raad van bestuur van Fortis Holding.

Als mogelijke data voor de aandeelhoudersvergadering worden 8 en 9 april naar voor geschoven.
Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees