Geen EK-finale voor polsstokspringer Kevin Rans

Geen EK-finale voor polsstokspringer Kevin Rans

Kevin Rans schreeuwt zijn ontgoocheling uit in Turijn. Foto: ap

TURIJN - Kevin Rans heeft zich zaterdag op het EK indoor in Turijn niet kunnen plaatsen voor de finale van het polsstokspringen. De Belgische kampioen eindigde in de kwalificaties met een sprong over 5m40 en drie nulsprongen op 5m55 op de 13e plaats. Om de finale te halen had Rans over 5m75 moeten springen of zich bij de beste acht moeten scharen.
De 26-jarige beroepsmilitair, getraind door Peter Moreels, begon op de laagste aanvangshoogte van 5m20, een sprong waarbij hij nog wat reserve had. Op 5m40 kon hij zijn snelheid niet aanhouden bij zijn eerste poging (nulsprong), maar hij herstelde zijn fout in de tweede sprong op die hoogte.

Op 5m55 kon hij twee matige sprongen voorleggen, bij de derde en laatste poging raakte hij bij het afdalen de lat, maar deze leek eerst op de houders te blijven liggen. Toen die lat toch naar beneden viel, was het kampioenschap over. De Belg reageerde zeer ontgoocheld op zijn uitschakeling.

Voor Rans is dit kampioenschap al het vijfde op rij waarvoor hij zich kon kwalificeren dankzij een sprong van 5m50 of hoger, maar waarop hij de kwalificaties niet overleefde.

De laatste grote competitie waarop hij wel de finale haalde, is het WK 2005 in Helsinki. Daar werd hij tiende met een sprong over 5m35.
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.