Partij van Tsvangirai twijfelt aan verkeersongeval

De partij van de Zimbabwaanse premier Morgan Tsvangirai, de MDC (Movement for Democratic Change), noemt het verkeersongeval waarbij de vrouw van Tsvangirai vrijdag om het leven kwam, 'een perfect georganiseerde' aanslag. De partij doet dat in een verklaring die zaterdag in Zuid-Afrika is verspreid.
In Zimbabwe wilden kaderleden van MDC niet zo ver gaan, maar ze zeiden dat ze wel een eigen onderzoek voerden en ze verweten de regering dat ze Tsvangirai geen politie-escorte had gegeven.

Tsvangirai raakte lichtgewond toen zijn voertuig ongeveer 60 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Harare in aanrijding kwam met een vrachtwagen en over de kop ging. Zijn 31-jarige vrouw overleefde de klap niet.

In een verklaring die in Johannesburg werd verspreid, zei de woordvoerder van MDC in Zuid-Afrika, Sibanengi Dube: 'De waarheid is dat dit geen echt ongeval is. Dit is een perfect georganiseerde slag met de bedoeling de voorzitter van MDC te liquideren.'

Dube gaf geen enkel bewijs, maar is ervan overtuigd dat Zanu-PF, de partij van president Robert Mugabe, de inspanningen van de regering om Zimbabwe er bovenop te helpen, met alle mogelijke middelen wil dwarsbomen.
Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees