Genk zoekt een kloon van Ronny Van Geneugden

Genk zoekt een kloon van Ronny Van Geneugden

Foto: © Johan Eyckens

Voor de wedstrijd tegen Dender heeft KRC Genk de pers samengeroepen om meer toelichting te geven bij het vertrek van coach Ronny Van Geneugden donderdag.
Eerst kwam de gewezen KRC-trainer zelf aan het woord. "Ik ben fier en dankbaar dat ik als Genkenaar zes jaar heb mogen werken bij KRC. Eerst als beloftentrainer en dan als hoofdcoach. Maar als trainer had ik mij voorgenomen dat als er ook maar één procent twijfel zou zijn dat ik een obstakel ben voor het functioneren van de club, ik een stap opzij zou zetten. Voor mij telt niet het individu maar komt de club op de eerste plaats. Nu voelde ik dat zo aan. Wat mijn persoonlijke toekomst betreft is het nog te vroeg om iets te zeggen", aldus Van Geneugden.

Dan was het de beurt aan Jos Vaessen om het woord te nemen. "Ronny is een trainer die de verlangens van de club kende en invulde. Hij ging altijd kijken in de Genkse 'groententuin' (een verwijzing van Sef Vergoossen die daarbij naar de eigen jeugd wees, nvdr). Maar het inbrengen van jongeren moet natuurlijk parallel lopen met resultaten. En op dat vlak was het gelijkspel tegen Lierse een schok die toch wel wrevel opgewekt heeft. Desondanks hebben Harry Lemmens en ik woensdag een positief en constructief gesprek gehad met Ronny, waarin wij hem vroegen de mouwen nog eens op te stropen. Dender was ons inziens een ideale gelegenheid om het vertrouwen van de supporters terug te winnen. Wij hebben zelfs enkele sportieve suggesties gedaan. Wij hadden het gevoel dat ook Ronny daar zo over dacht. Wij waren dan ook verrast dat Ronny ons donderdag zei dat alleen de club belangrijk was en dat hij daarom een stap opzij wilde zetten."

Over de nieuwe trainer zei Vaessen: "Wij zijn op zoek naar een trainer met een profiel zoals Ronny Van Geneugden. Bij wijze van spreken een 'kloon' van Ronny. Daarin past een man van rond de veertig jaar, die hard wil werken en die ook met jeugd kan werken."

Volgens Harry Lemmens is er nog niet met een nieuwe trainer gesproken. "Wij hebben een profiel opgesteld waarin een aantal trainers past. Daar gaan wij nu aan werken. Verder kan ik alleen maar bevestigen dat Pierre Denier ook nog volgende week de ploeg zal leiden."

Aflevering 9:Den beerschot en de schande van Popzuelo Beluister nu

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.